johannespuro Kiinnostuksen kohteena yhteiskunnan kehittäminen ja digitalisaatio

Asioiden internet on muutakin kuin hypeä

  • Internet of things osaajayrityksiä
    Internet of things osaajayrityksiä

Asioiden internet eli internet of things (IoT) on tällä hetkellä digitalisaatio-hypen aallonharjalla. Kaiken mahdollisen liittäminen internetiin luo uusia liiketoimintamahdollisuksia ja saa konsultit käymään kuumana.

Vaikka IoT hype alkaa jo ärsyttää monia, kun pintaa raaputtaa, vastaan tulee monta mielenkiintoista käytännällistä ideaa ja toteutusta.

 

Annan esimerkkejä:

 

-Tuotanto ei kärsi huoltokatkoista, kun laitteiden tilasta ja rikkoutumisvaarasta saadaan tietoa etukäteen ja tilanteeseen voidaan reagoida.

 

-Valaistus ymmärtää tilan käytön perusteella sen valaistustarpeen ja säätää energian kulutusta edistäen energia- ja ympäristösäästöjä.

 

-Eri ruokatarvikkeita ei tarvitse tilata erikseen, sillä säilytystilat ja paketit ymmärtävät milloin tarvitaan täydennystä.

 

-Hahmotetaan paremmin laitteiston ja yksiköiden tilannekuvaa ja voidaan kehittää toimintaa tietoon perustuen. Esimerkiksi turvallisuuden ja ensihoidon tilanteet saadaan näin haltuun.


Jos aihepiirin osaajayritykset kiinnostavat, olemme toteuttaneet hiljattain Tekesin kanssa laajan Internet of Things osaajayritysten kartoituksen.

Aika näyttää, mistä yrityksistä kuullaan vielä ja syntyykö asioiden internetin kenttään vielä seuraava Nokia. Yksi asia on kuitenkin varmaa: Asioiden internet on muutakin kuin hypeä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kuulostaa mainiolta hypeltä.
Seuraava Nokia haluaa takuulla seurata samoja jälkiä edellisen Nokian kanssa, ulkoistaa tilaamisen.

Nyt Tekesin kannattaisi syrjäsilmällä seurata myös energiavallankumousta, josta useimmat eivät vielä ole tietoisiakaan. Joka myöskään ei ole hypeä, vaan tieteellinen tosiasia.
LENR-energian kehitys voi laukaista monenlaista muutakin muutosta, yksi esimerkki aiheen ympärille kehittyvästä mallista on tässä:
http://lenr-cities.com/

Jos aihealue kiinnostaa, kertoo siitä lisää Norjan ykköslehti, Aftenposten:
http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/Er-kald-fu...

Toimituksen poiminnat